Çabuk Turşu Tarifi

Hem hızlıca hazırlanan hem de çok lezzetli turşu tarifimize göz atın





MALZEMELER



1 kg yeşil biber ( acı ve ya tatlı arzunuza göre )

3 diş sarımsak

1 su bardağı sirke

1 dolu yemek kaşığı salamuralık tuz

3 su bardağı su

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker


Biberlerinizi yıkayıp temizleyin. Tencereye, tuz, sirke, yağ, şeker ve su koyup kaynatın. Kaynayan suya biberlerinizi ilave edin ve rengi değişip sarılaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Kavanoza önce biberlerinizi sonra da kaynattığınız suyu koyun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın ardından kavanozu ters çevirip soğumasını bekleyin. 1 gün dinlendirdikten sonra turşunuzu tüketebilirsiniz.


İLETİŞİM

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon

Olivola Gıda Seray Ençetin

Dikilitaş Mah. Barış Sok.​ Barış Apt No:2/B Beşiktaş İstanbul